آدرس

تهران،ملارد،شهرک صنعتی صفادشت

شماره تماس

09911125390 - 09928885204

انواع بسته بندی محصولات خوراکی

انواع بسته بندی محصولات خوراکی

بسته بندی محصولات خوراکی با هدف محافظت از مواد غذایی، حفظ ویژگی های ظاهری و کیفیت مواد غذایی و همچنین ارائه اطلاعات مواد غذایی به مصرف کننده انجام می شود.

از انواع بسته بندی به عنوان پوشش ها و روکش های خوراکی استفاده می شود که هر کدام در حفظ ویژگی و کیفیت ظاهری مواد غذایی نقش بسزایی بر عهده دارند. در ادامه ما به بررسی انواع بسته بندی محصولات خوراکی می پردازیم و در این رابطه توضیحاتی را ارائه می کنیم. با ما همراه شوید.

اهمیت بسته بندی کردن محصولات خوراکی

با بسته بندی کردن محص غذایی مختلف به طرز قابل توجهی کاهش می یابد از طرفی سود به دست آمده از فروش محصولات خوراکی نیز به حداکثر مقدار خود می رسد. دلایل زیولات خوراکی نه تنها هزینه های تحویل محصولاتادی بر اهمیت بسته بندی محصولات خوراکی وجود دارد که عبارت اند از:

  • تسهیل در جا به جایی و حمل و نقل
  • جلوگیری از آلودگی های احتمالی محصولات غذایی در زمان توزیع و فروش
  • حفظ کیفیت محصولات خوراکی
  • افزایش دادن طول عمر محصوات خوراکی
  • مشخص شدن ویژگی های محصول
  • محافظت از مواد غذایی در برابر عوامل مختلفی نظیر رطوبت، دما، بوف حشرات و ضربه
  • جذب مشتری

انواع بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی محصولات غذایی در سه گروه مختلف دسته بندی می شود که عبارت اند از:

بسته بندی اولیه مواد غذایی

بسته بندی اولیه به طور مستقیم با مواد غذایی در تماس است. در واقع عملکرد اصلی این نوع بسته بندی سهولت بخشیدن به امور توزیع و محافظت از مواد غذایی است.

بسته بندی اولیه به طور همزمان ایمنی و شفافیت محصول را در رابطه با نیازهای مصرف کننده در برمی گیرد. با این حال این نوع بسته بندی باید با مواد غذایی سازگار باشد. بهتر است بدانید که روکش های خوراکی جزء گروه بسته بندی اولیه نیستند اما عملکردهای آن ها تا حد قابل توجهی مشابه بسته بندی های اولیه است.

بسته بندی ثانویه مواد غذایی

این نوع بسته بندی با هدف محافظت فیزیکی از محصولات خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول این نوع بسته بندی به صورت یک جعبه یا کیسه پلاستیکی در اطراف مواد غذایی است. بسته بندی ثانویه در رابطه با تعداد محصول درون بسته بندی و تاریخ تولید و …. اطلاعاتی را در اختیار مشتریان قرار می دهد.

از طرفی بسته بندی ثانویه به صورت یک جعبه بازشده برای مقاصد بازاریابی در ویترین سوپرمارکت به کار می رود. از بسته بندی ثانویه به منظور محافظت از مواد غذایی در برابر آسیب های فیزیکی به کار می رود.

بسته بندی ثالثیه مواد غذایی

بسته بندی ثالثیه مواد غذایی نیز با هدف محافظت از مواد غذایی در برابر آسیب های فیزیکی و تسهیل در حمل و نقل و نگهداری از محصولات غذایی به کار می رود.

انواع بسته بندی محصولات خوراکی
ویژگی های انواع بسته بندی محصولات خوراکی

بسته بندی محصولات خوراکی با توجه به نوع آنها

بسته بندی محصولات خوراکی با توجه به نوع آنها به دسته های مختلف تقسیم می شود که عبارت اند از:

  • مواد و ورقه های پلاستیکی
  • ظروف شیشه ای
  • پوشش های کاغذی
  • کامپوزیت های فلزی و مقوا-پلاستیکی
  • فلزات
  • فیلم های سلولزی اصلاح شده

مواد و ورقه های پلاستیکی

این نوع بسته بندی به دلیل در دسترس و مقرون به صرفه بودن نسبت به سایرین کاربرد بیشتری دارد.

مواد و ورقه های پلاستیکی به صورت مواد چسبناک به یکدیگر پیوند می خورند. پلیمرهای به کار رفته در این نوع بسته بندی شامل پلی مد خطی دانسیته کم پلی اتیلنی، پلیمر دانسیته بالا پلی اتیلنی، پلیمر دانسیته کم پلی اتیلنی، پلی وینیل کلراید، پروپلین، پلی استیرن، و پلی اتیلن ترفتالات است.

ظروف شیشه ای در بسته بندی مواد غذایی

به دلیل وجود برخی از ترکیبات شیمیایی در ظروف شیشه، احتمال آلودگی و تغییر طعم مواد غذایی وجود دارد. البته این آلودگی ناشی از لاک های فلزی و لایه ی پلیمری شیشه است. به طور معمول شیشه ها توسط استرهای آلیفاتیک و پوشش های پلی اتیلن پوشیده شده است. هر کدام از این پوشش ها می تواند سبب بوی تیز و تند در مواد غذایی شود.

بسته بندی مواد غذایی با پوشش کاغذی

از پوشش کاغذی به عنوان پوشش های ثانویه در مواد غذایی استفاده می شود. البته میزان ترکیبات به کار رفته در این نوع بسته بندی نسبت به سایر پوشش های بسته بندی کمتر است. البته جوهر چاپ مارک بسته بندی در این نوع بسته بندی موجب بروز فساد طعمی در مواد غذایی می شود.

کاغذهای کرافت

در این نوع بسته بندی به دلیل وجود ترکیبات فنولی ممکن است در مواد غذایی فساد طعمی به وجود بیاید. البته احتمال بروز مشکلات این چنینی با استفاده از کاغذهای بازیافت شده بیشتر است.

کامپوزیت های فلزی و مقوا-پلاستیک

این نوع بسته بندی به دلیل سازگاری بالایی که با محصولات خوراکی دارند در بسته بندی محصولات بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

فویل های آلومینیومی و کاغذی

از فویل های آلومینیومی و کاغذی در پوشش شکالت ها و کارتن های نوشیدنی استفاده می شود. فویل های کاغذی و آلومینیومی دارای لایه سطحی پلی اتیلن هستند که به عنوان یک پوشش آلومینیوم به کار می روند و از طرفی دارای یک لایه محافظ گرمایی نیز هستند.

در بسته بندی ماهی ها نظیر ماهی سالمون و کیک ها نیز از این نوع بسته بندی استفاده می شود. این نوع بسته بندی مناسب جاهایی است که قرار است در معرض دید خریدار قرار بگیرد. البته پوشش های پلی اتیلن به کار رفته در این نوع بسته بندی ممکن است به دلیل حرارت دهی زیاد اکسید شود و در نوشیدنی ها موجب فساد طعمی شود.

بسته بندی محصولات خوراکی
بسته بندی فلزی محصولات

پوشش های فلزی در بسته بندی مواد غذایی

پوشش های فلزی در بسته بندی محصولات خوراکی نسبت به سایرین کاربرد طولانی مدتی دارند. البته این پوشش های فلزی در تماس مستقیم با محصولات خوراکی نیست به این دلیل که در صورت تماس مستقیم با مواد غذایی ممکن است فلزات به کار رفته در آن طعم مواد غذایی را نامطلوب و دگرگون کند.

فیلم های سلولزی اصلاح شده

فیلم های سلولزی اصلاح شده نیز نوع دیگری از بسته بندی محصولات خوراکی است. برای پوشش های آبنبات خوراکی از این نوع بسته بندی استفاده می شود. البته این دسته از بسته بندی کمتر موجب بروز مشکلات در مواد خوراکی می شوند.

البته برای خاصیت نرم پذیری به این نوع پوشش از نرم کننده استفاده می شود که می توان بان کرد که این نرم کننده ها عطر و طعم خاصی ندارند و موجب تغییر طعم مواد غذایی نمی شوند.

ویژگی های بسته بندی محصولات خوراکی

برای اینکه محصولات خوراکی به درستی حفظ و نگهداری شوند باید بسته بندی آنها با دقت و کیفیت بالایی انجام شود. از ویژگی های بسته بندی محصولات خوراکی می توان به برخی از موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
  • قابلیت پذیریش چاپ
  • قابلیت دوخت در حرارت روی بسته
  • داشتن شفافیت و درخشش بالا با هدف افزایش زیبایی و جلب رضایت مشتریان
  • فاقد مواد مضر ازجمله مواد شیمیایی
  • افزایش دادن عمر محصولات خوراکی در قفسه فروشگاه‌ها

مزیت های بسته بندی محصولات خوراکی

بسته بندی محصولات خوراکی در بازار رقابتی امری بسیار مهم و اساسی تلقی می شود. البته مزیت های بسته بندی بسیار زیاد و در مقابل آن معایب ان نیز بسیار اندک است. بسته بندی های مختلفی بعد از تولید محصولات خوراکی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام دارای ویژگی های ظاهری مختلفی هستند.

یکی از مزیت های اصلی بسته بندی، ایمنی بیشتر از محصول است. تولید کنندگان با بهره گیری از چنین ترفندی می توانند به راحتی از آسیب دیدن فیزیکی محصولات خوراکی جلوگیری کنند و محصولات را در شرایط عالی به دست مصرف کنندگان برسانند.

این امر نه تنها موجب جلب توجه و رضایت مشتریان می شود بلکه خطر بازپرداخت و برگشت محصول را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. با این حال زمانی که از بسته بندی محصولات خوراکی صحبتی به میان می آید اولین چیزی که به ذهن خطور می کند مراقبت صحیح از محصولات خوراکی است.

در واقع بسته بندی به عنوان یک مانع محکم و با دوام مانع از آسیب های احتمالی در زمان حمل و نقل محصولات می شود و بدین شکل اقلام به صورت سالم و بدون کوچکترین نقصی به دست مشتریان می رسد.

سخن پایانی

در این مقاله از آسیا نگاره لیپار درباره بسته بندی محصولات خوراکی صحبت شد. شرکت آسیانگاره لیپار دارای یک تیم متخصص و کارآمد با سابقه درخشان 20 ساله می باشد که در زمینه خدمات،عرضه و تولید انواع دستگا ه های جت پرینتر و مواد مصرفی، لوازم جانبی جت پرینتر ها است،

اگر شما تولید کننده مواد غذایی هستید و در بسته بندی های محصولات خود نیاز به درج تاریخ و مشخصات کالای خود داشته باشید، می توانید از جت پرینتر صنعتی و یا از نوع جت پرینتر دستی در بسته بندی های محصولات خود استفاده کنید.

بسته بندی محصولات خوراکی یکی از موارد اصلی در حفظ و نگهداری و حمل و نقل آسان محصولات خوراکی است. هر کدام از این بسته بندی ها تاثیر قابل توجهی در حفظ و نگهداری از محصولات خوراکی دارند و مانع از آسیب های احتمالی به محصولات خوراکی می شوند.

از انواع بسته بندی به عنوان پوشش ها و روکش های خوراکی استفاده می شود که هر کدام در حفظ ویژگی و کیفیت ظاهری مواد غذایی نقش بسزایی بر عهده دارند.

به طور کلی بسته بندی محصولات خوراکی به عنوان یک عنصر اصلی در موفقیت یک کسب و کار و فروش بالای محصول است که موجب کسب سود بالا از فروش محصولات خوراکی می شود.

از طرفی بسته بندی موجب ایمنی و محافظت از محصولات خوراکی نیز می شود که به عنوان یک ابزار قوی برای شاخت برند و جذب مشتریان به کار می رود. با این حال تولید کنندگان باید به طراحی بسته بندی محصولات خوراکی توجه ویژه داشته باشند تا بدین شکل به فروش بالایی از محصولات خوراکی دست پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واحد فروش